Deelname Pride Photo Award 2012

De "Pride Photo Award 2012" is een jaarlijkse fotowedstrijd over seksuele- en gender diversiteit. Dit jaar is de tweede editie van deze internationale fotowedstrijd. Fotografen konden hun werk inzenden tot en met 7 juli.

Ronald Bruinink neemt dit jaar voor het eerst deel aan deze internationale fotowedstrijd. Speciaal voor de "Thema" categorie heeft hij een serie van 9 foto's gemaakt. Ook heeft hij 2 portretten ingestuurd; 1 voor de categorie "Gender" en 1 voor de categorie "Open".


Het thema van dit jaar is ‘Chameleons / Double Life’. “Dit thema is de tegenpool van "Straight back at you", het thema van 2011”, aldus projectmanager Joeri Kempen. “Dat ging over de manier waarop de omgeving reageert op mensen die "anders" zijn, terwijl het thema van 2012 gaat over hoe mensen zich aanpassen aan de omgeving.” Pride Photo Award is op zoek naar foto’s over de keuzes die mensen maken om zich wel of niet aan te passen: de conformisten en de non-conformisten, de grensgevallen en de extremen: mensen met een alter ego, een al of niet verborgen dubbelleven.

Met 1750 inzendingen van 209 fotografen uit 40 landen is de tweede editie van Pride Photo Award een groot succes, zo meldt de organisatie. Afgezet tegen ruim 1400 inzendingen in 2011 is dat een stijging van 25%.

Op zondag 15 juli komt de internationale vakjury naar Amsterdam om de winnende foto’s van 2012 te selecteren. De jury staat onder leiding van voorzitter Christian Caujolle uit Frankrijk. De winnaars worden bekend gemaakt op donderdag 19 juli 2012. De winnende foto’s zijn van 29 september tot en met 28 oktober te zien in de Oude Kerk te Amsterdam.

Logo Pride Photo Award 2012