Startsein nieuwbouw MST met onthulling bouwdoeken.

Onthulling bouwdoeken

Op donderdag 12 juli is het officiële startsein gegeven voor de nieuwbouw van het MST in Enschede! Inwoners, bouwvakkers, patiënten en personeel zijn allemaal te zien op de zogenoemde ‘bouwdoeken’ die rondom de bouwplaats van het nieuwe ziekenhuis worden opgehangen. In totaal zijn er 51 personen geselecteerd na de speciale fotoshoot van enkele weken geleden, uitgevoerd door Ronald Bruinink Fotografie. Naast de onthulling van de doeken gaven bestuursvoorzitter Herre Kingma van MST en de Enschedese wethouder Marijke van Hees het officiële startsein van de bouw.

De onthulling van de bouwdoeken vond tegelijk plaats met het officiële startmoment van de bouw. Vertegenwoordigers van betrokken partijen bij de bouw waren aanwezig. Kingma: “Het is een mijlpaal voor de stad. Een nieuw ziekenhuis dat volledig past in deze tijd en topzorg kan bieden aan mensen uit deze regio. Daar doe je het uiteindelijk allemaal voor. Ik was onder de indruk en trots dat zoveel mensen op de fotoshoot zijn afgekomen. De verhalen achter de gezichten hebben mij verrast en ontroerd.”

De fotoshoot was een overdonderend succes. Veel mensen bleken een bijzondere, ontroerende of trieste reden te hebben om aan het project mee te doen. Het zijn de verhalen achter de foto’s die de bouwdoeken extra lading geven aan de bouw van het nieuwe ziekenhuis. Plaatsing op het doek was voor Ferry Brons extra emotioneel geladen. Als terminaal patiënt wilde hij het gezicht van MST worden. “Hiermee wil ik ook aandacht en begrip vragen voor mensen met primaire hersentumoren en hun omgeving. Het doet mij en mijn gezin goed om te weten dat ik de komende jaren gezicht zal zijn van het nieuwe ziekenhuis, terwijl ik er niet meer ben”. Inmiddels is hij overleden. De foto wordt ook gebruikt in zijn overlijdens-advertentie.

De bouwdoeken zijn vanaf volgende week te zien rondom het bouwterrein. Hieronder 1 van de doeken.