Teamfoto Virenze Goor

Op donderdag 1 november ben ik naar Goor gereden voor een opdracht voor Virenze, organisatie voor ambulante geestelijke gezondheidszorg. Het team wilde op de foto voor o.a. de website. De 7 dames zagen er keurig uit! Ondanks het slechte weer en de harde wind is de foto toch buiten genomen, voor het pand aan de Spoorstraat in Goor.

Virenze is ontstaan in 2003. Met de “modernisering van de AWBZ” werd het mogelijk dat er nieuwe aanbieders kwamen in de GGZ-zorg. Dit was bedoeld om de keuzevrijheid voor burgers te vergroten en om concurrentie en dus marktwerking aan te zwengelen. Een groepspraktijk voor psychotherapie onder leiding van Frans Kochen en Peter Bottenberg heeft toen de stap gezet en is als instelling onder de naam ´Virenze´ begonnen.

De naam is afgeleid van Florence, Firenze op zijn Italiaans. Florence is de stad van de Renaissance, daar kwam het individu centraal te staan en werd een eigen invulling van het geloof mogelijk. Ook bij Virenze staat de cliënt centraal en bieden we hoge kwaliteit van (kinderpsychiatrische) zorg. Virenze is in beweging. Nu, in 2012 , zijn er 24 locaties in het hele land.


Virenze-logo